Logo De Ijzeren Man
English
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

A Dream en Niels Bax 3e beste van Limburg

1 2 2012

Reuver - afgelopen weekeinde vonden in het Limburgse Reuver de regionale indoorkampioenschappen dressuur plaats. Op zaterdag werden de halve finales verreden, waarbij Niels Bax in de klasse MI aan de start kwam met de UB40-zoon Bentley en in de klasse ZI met de Negro-dochter A Dream. Met twee expressieve proeven wist Niels Bax zich zowel met Bentley als met A Dream te kwalificeren voor de finale op zondag, waarbij hij met A Dream de tweede plaats wist te bemachtigen en met Bentley een gedeelde derde plaats.

Tijdens de finaleproef mochten Niels en Bentley de spits af bijten in de klasse M, waarbij zij op geweldige wijze hun proef begonnen en zij in de eerste zeven onderdelen maar liefst 6 keer het cijfer 8 mochten ontvangen van de 3 juryleden. Door een onoplettende toeschouwer werd Bentley vervolgens zoveel angst aangejaagd, waardoor er teveel stress ontstond en Niels besloten heeft deze bewegingstopper op zijn gemak te stellen en de proef vrijwillig te beeindigen. In de klasse ZII kwamen Niels en A Dream als tweede aan start in een strijd, waarbij het puntenverschil erg dicht op elkaar lag, maar waarbij A Dream in de wat rumoerige entourage net iets teveel spanningsfoutjes kreeg en uiteindelijk als tweede reservekampioen van Limburg werd bekroond.

Lees meer..

Niels Bax en Leerlingen zeer succesvol

27 1 2012

Weert - in het kader van de regionale indoorkampioenschappen zijn Niels Bax en zijn leerlingen in alle landelijke klassen oppermachtig gebleken. Niels Bax wist gedurende de selectie in de provincie Limburg met maar liefst 3 paarden te selecteren voor de Limburgse kampioenschappen, maar zal door een regionale beperkingsregel komend weekend alleen aan de start verschijnen in de klasse MI en ZI-dressuur. Daarnaast wist Niels Bax maar liefst 8 van zijn leerlingen met succes te begeleiden in de selectie van verschillende provincies. Zo zullen Bart van Heugten, Jeanette van de Beuken en Natasja Donker hun kwaliteiten gaan bewijzen tijdens de kampioenschappen in Limburg, Christel Kwinten en Anouk Sanders in Brabant en Anita de Haan, Elisa Pel en Margot Kostelijk zullen de kampioenschappen in Noord Holland voor hun rekening nemen. Wij wensen hen dan ook allemaal heel veel succes.

Lees meer..

Bentley aan de leiding in tussenklassement Limburgse selectie

20 11 2011

Weert - In het kader van de selectie voor het Limburgse indoorkampioenschap dressuur 2011-2012 gaat de 5-jarige UB40-zoon Bentley aan de leiding in het tussenklassement van de klasse MI. Bentley wordt uitgebracht onder het zadel van Niels Bax en nam na de selectiewedstrijd in Weert de koppositie nadat hij met een geweldige proef de jury wist te overtuigen. Met een score van niet minder dan 67,33% veroverden Bentley en Niels Bax de eerste plaats.

Bentley onder Niels Bax

Lees meer..

Wederom overwinning voor A Dream

11 11 2011

Esbeek - afgelopen weekend vonden bij Ruitersportcentrum de Broeksie in het Brabantse Esbeek dressuurwedstrijden plaats in het kader van de selectie voor het Brabants kampioenschap. In de klasse ZI-dressuur waren ruim 20 deelnemers en kwamen ook Niels Bax en de expressieve Negro-dochter A Dream aan de start. Ondanks het feit dat de combinatie niet deelnam aan de selectie voor het Brabants kampioenschap wisten Niels Bax en A Dream de jury te overtuigen met een zeer imponerende proef en wisten zij daarmee de overwinning te behalen met een scoren van ruim 64%.

Lees meer..

Baccarat en Waranda sieren Equine Elite 2011

4 11 2011

Weert - afgelopen zaterdag vond de inmiddels wereldbefaamde Equine Elite plaats bij stal Korenbloem in Weert. Met 49 paarden werd er een ruime collectie van kwalitatief hoogstaande dressuurpaarden aangeboden. In de collectie 2011 bevonden zich eveneens de door Niels Bax opgeleide dressuurpotentiele Baccarat en Waranda.

De elegante zwarte Gribaldi-zoon Baccarat debuteerde afgelopen seizoen in de dressuursport onder het zadel van Niels Bax en wist eveneens met veel overtuiging de finale van de Pavo Cup 2011 te behalen. Tijdens de Equine Elite 2011 toonde Baccarat zijn fenomenale dressuurkwaliteiten telkens weer en wist zich daarmee te waarderen als een van de veilingtoppers van de veiling. Baccarat zal zijn toekomstige dressuurcarriere gaan ontplooien bij President Stables.

Evenals Baccarat vormde ook de mooie Flemmingh-dochter Waranda een waardevolle aanwinst in de collectie van de Equine Elite 2011. Met een zeer werkwillig karakter en fantastische rijkwaliteiten wist Waranda de interesse van de Engelsen voor zich te winnen en zal zij binnenkort haar nieuwe stal betrekken bij een Engelse Grand Prix ruiter.

Baccarat onder Niels Bax tijdens de Pavo Cup finale 2011

Lees meer..

Lincom's Chuppy Checker verhuisd naar Stoeterij De Begijnhoeve

31 10 2011

Weert - afgelopen week voltooide zich de transfer van de talentvolle 4-jarige Osmium-zoon Lincom's Chuppy Checker naar Stoeterij De Begijnhoeve van Rob van Puijenbroek en Willem-Jan Schotte. Lincom's Chuppy Checker maakte afgelopen seizoen furore onder het zadel van Niels Bax door zich in de finale van de Pavo Cup 2011 als 2e beste ruin te plaatsen bij de 4-jarige dressuurpaarden. Bij Stoeterij De Begijnhoeve zal Lincom's Chuppy Checker verder opgeleid worden voor een glansrijke carriere in de sport.

Lincom's Chuppy Checker onder Niels Bax

Lees meer..

Niels Bax en leerlingen scoren goed tijdens eerste selectiewedstrijd

17 10 2011

Nederweert - Afgelopen weekeinde vonden in Nederweert selectiewedstrijden plaats in het kader van de dressuur indoorseizoen 2011. In de klasse MI kwam Niels Bax aan de start met de zeer expressieve UB40-zoon Benthley. Met een score van maar liefst 64,33% wist de combinatie ex aequo beslag te leggen op de eerste plaats. De andere ex aequo plaats werd behaald door Niels zijn leerlinge Natasje Donker, die eveneens de score van 64,33% behaalde.

In het Brabantse Riethoven werden eveneens de eerste selectiewedstrijden dressuur verreden, waarbij maar liefst 3 pupillen van Niels Bax aan de start verschenen. In de klasse ZII-dressuur maakten Christel Kwinten met de Future-zoon Woodstock en Kim Koolen hun opwachting. Christel en Woodstock behaalden een score van niet minder dan 68,97% en veroverden daarmee de eerste plaats. Kim Koolen volgende op de voet en veroverde de tweede plaats in de klasse ZII-dressuur met 65,74%. In de klasse ZI-dressuur kwam Anouk Sanders als 3e leerling van Niels Bax aan de start en ook zij wist met 62,34% de jury te overtuigen en legde met deze score beslag op de overwinning.

Benthley in de training onder Niels Bax

Lees meer..

Succesvolle IBOP voor Jazz-dochter Cecilla

15 10 2011

Helden - vandaag vonden in het Limburgse Helden de KWPN IBOP-testen plaats voor dressuur en springpaarden. Bij de dressuurpaarden werd ook de vierjarige Cecilla van de familie Niessen uit Hulsberg voorgesteld door Niels Bax. De elegante zwarte merrie stamt af van de stempelhengst Jazz uit een moeder van De Niro. Cecilla presenteerde zich zeer ontspannen aan de jury, waarbij de kwaliteiten van haar bewegingsmechanisme de jury wisten te overtuigen. De jury omschreef Cecilla als een zeer fijn te bewerken merrie met een ultieme gallopade. Zij werd dan ook beloond voor zowel de gallopade als voor haar aanleg als dressuurpaard met niet minder dan het cijfer 8.0.

Cecilla onder Niels Bax in de training

Lees meer..

Winnend debuut klasse ZI-dressuur voor A Dream

13 10 2011

Helden - afgelopen weekeinde vonden in Helden de eerste dressuurselectiewedstrijden plaats voor het Limburgse indoorseizoen. Op zaterdag werd de klasse ZI-dressuur verreden, waarbij de Negro-dochter A Dream onder Niels Bax debuteerde in deze klasse. Ondanks dat de combinatie als eerste aan de start verscheen wisten zij de jury te overtuigen met een harmonieuze proef. Met een score van 63,68% debuteerde Niels Bax en A Dream met de overwinning in de klasse ZI-dressuur.

Lees meer..

Patrick Styven en Vorenda veroveren eerste plaats in Belgiƫ

3 10 2011

Diepenbeek - gisteren vonden in het Belgische Diepenbeek bij Hippisch Centrum M&M dressuurwedstrijden plaats, waarbij ook de Belgische M3-proef werd verreden. Deze proef staat in Nederland in vergelijking tot de klasse ZII-dressuur. In de M3 kwam Patrick Styven aan de start met de 9-jarige Royal Dance-dochter Vorenda. Met veel expressie toonde de combinatie de gevraagde oefeningen en daarmee wisten zij de jury te overtuigen. Met een score van maar liefst 66,21% veroverde Patrick en Vorenda de eerste plaats.

Vorenda onder Patrick Styven tijdens de warming up

Lees meer..

<<45678910111213© De IJzeren Man 2010    -    Webdesign: Wiwi Websolutions