Logo De Ijzeren Man
English
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

Tahnee Meyssen en Lara Ackermans scoren wederom

17 9 2014

Weert - afgelopen weekeinde werden in het Belgische Meerdonk de interprovinciale kampioenschappen gehouden. In niveau 1 kwam Tahnee Meyssen aan de start in de E7 met haar pony Matcho D. Met de scores van 69,3% en 71,4% wisten Tahnee en Matcho de concurrentie op afstand te houden en veroverde zij maar liefst 2 maal de gouden titel. Met het team Limburg behaalde zij uiteindelijk de bronzen medaille.

In het Limburgse Venray kwam Lara Ackermans aan de start met de zwarte Jazz-dochter Caikiki in de klasse LI-dressuur. Met een score van maar liefst 203 punten moest zij de overwinning nipt aan zich voorbij laten gaan en behaalde uiteindelijk de 2e plaats.

Lees meer..

Geslaagde trainingsweek bij Niels Bax

17 9 2014

Weert - afgelopen weekeinde werd door Sylvia Van 't Hof en Nadia Haase, die reeds langere tijd bij Niels Bax trainen een trainingsweek georganiseerd bij Hengstenhouderij De IJzeren Man BV, waarbij een zestal amazones van Stal Nakita's East End Stables uit Aalsmeer vijf dagen lang intensieve training hebben gekregen van Niels Bax. Gezegend met uitzonderlijk mooi weer, een gezellige sfeer en een enorme dosis enthousiasme hebben de amazones veel aanwijzingen en begeleiding gekregen, waarna zij afgelopen zaterdag met een voldaan gevoel en veel huiswerk weer naar Aalsmeer afreisden. Leerlinge Nadia Haase onderging op zondag direct haar beproeving in de klasse MI-dressuur en wist met haar impossante ruin Damir in beide proeven de overwinning te veroveren met maar liefst 198 respectievelijk 195 punten.

 

Lees meer..

Succesvol weekend voor Joyce Hompes, Christel Kwinten en Lara Ackermans

10 9 2014

Weert - afgelopen weekeinde kwamen de leerlingen van Niels Bax wederom succesvol aan de start op diverse dresuurwedstrijden. In Leende kwam Joyce Hompes in de klasse ZI aan de start met haar Santano-zoon Cosmo en wist met een goed gereden proef de jury te overtuigen. De combinatie veroverde dan ook met voorsprong en een score van maar liefst 68,23% de overwinning.

In Schaijk kwam Christel Kwinten aan de start in de Intermediaire I met haar Future-zoon Woodstock. Christel en Woodstock reden een zeer expressieve proef en wisten met een score van 64,93% de tweede plaats te behalen.

Tot slot kwam dit weekeinde Lara Ackermans in Hulten aan de start. Met haar Jazz-dochter Caikiki nam Lara deel aan de klasse LI-dressuur en wist met een score van niet minder dan 64% de eerste plaats te bemachtigen.

Christel Kwinten met Woodstock

Lees meer..

Bronzen medaille en vierde plaats voor Niels Bax op Limburgse Kampioenschappen

18 8 2014

Maastricht - op zondag 17 augustus 2014 vonden in Maastricht de Limburgse regiokampioenschappen 2014 plaats. In de klasse ZII kwam Niels Bax aan de start met de merrie Cassidy W en de ruin Buick; een zoon van Jazz uit de moeder van het internationale Grand Prix-paard Krawall, de Lichte Tour-merrie Tin Tin G en de Verden-deelnemer Bentley. Buick liep in de ochtend een bijna foutloze en zeer stabiele proef. Cassidy W, die in eigendom is van de familie Lisman, presenteerde zich zeer gewaagd en expressief, maar maakte door een schrikreactie helaas wat foutjes door de spanning. Beide paarden wisten het drie koppige jurykorps toch te overtuigen en zij kwalificeerden zich allebei voor de Kür op muziek, die in de namiddag plaats vond.

Niels Bax kwam in de Kür op muziek als eerste aan de start met Cassidy W, die ondanks dat zij door de harde muziek enige spanning opbouwde excellente zijgangen en geweldige changementen toonde. Buick was tijdens de Kür zeer goed bij de les en genoot duidelijk van het groottalige publiek. Niels Bax kwalificeerde zich uiteindelijk met beide paarden voor de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo met een mooie vierde plaats voor Buick en in combinatie met Cassidy W mocht hij plaats nemen op het erepodium om de Limburgse bronzen medialle in ontvangst te nemen.

Niet alleen Niels Bax behaalde een ticket voor de Nederlandse kampioenschappen. Ook leerlinge Shanice van Dinther met haar ponyhengst Brilliant's Golden Boy kwalificeerde zich voor de Nederlandse kampioenschappen door afgelopen zaterdag de zevende plaats te behalen tijdens de Brabantse kampioenschappen in Sint Anthonis.

Afgelopen weekeinde stond niet alleen in het teken van de regiokampioenschappen, want leerlinge Tahnee Meyssen veroverde met haar pony Matcho D maar liefst 2 maal de eerste plaats op een Belgische dressuurwedstrijd met de scores van maar liefst 72,8% en 70,0%.

Lees meer..

Cassidy W wederom oppermachtig

10 8 2014

Stramproy - Vandaag vonden de jaarlijkse dressuurwedstrijden van rijvereniging Equinus in Stramproy plaats. In de klasse ZII kwam Niels Bax aan de start met de elegante Painted Black-dochter Cassidy W, die wederom haar kwaliteiten toonde en direct de overwinning pakte met een score van 66,76%. In dezelfde klasse bracht Niels Bax ook de Jazz-zoon Buick aan de start, die de 2e plaats wist te bemachtigen.

Met de overwinning in de klasse ZII kwalificeerde Cassidy W zich eveneens voor de Kür op Muziek, welke in handicap werd verreden met de klasse ZZ-Licht. Met een score van 69,06% wisten Niels Bax en Cassidy W wederom de jury's te overtuigen en de overwinning in de wacht te slepen.

Lees meer..

Tahnee Meyssen verovert Beker van Limburg

9 7 2014

Zonhoven - afgelopen weekeinde vonden in het Belgische Zonhoven de finales plaats voor de felbegeerde Beker van Limburg. Op niveau 1 kwam Niels Bax' leerlinge Tahnee Meyssen aan de start met haar zwarte pony Matcho D. Tijdens de finale moesten de combinaties een viertal proeven rijden. Voor de niveau 1-combinaties waren dit de E7, A6, A7 en Kür op muziek. Tahnee en Matcho D waren zo goed in vorm dat zij alle vier de proeven op hun naam wisten te zetten en wel met de respectievelijke scores van 69,86%, 67,14%, 69,77% en de fenomenale 70,0% in de Kür. Met deze geweldige resultaten bleken Tahnee en Matcho onverslaanbaar voor de concurrentie en werden zij aansluitend gekroond tot de kampioenen in de Beker van Limburg. Wij feliciteren Tahnee dan ook van harte met deze fantastische overwinning.

Tahnee Meyssen tijdens de prijsuitreiking

Lees meer..

Goede resultaten in Reusel

9 7 2014

Reusel - afgelopen zondag vonden in Reusel diverse dressuurwedstrijden plaats, waarbij Niels Bax als ook diverse van zijn leerlingen aan de start verschenen. Niels Bax kwam alleen in de Kür op muziek aan de start met de Painted Black-dochter Cassidy W en wist met deze elegante merrie de eerste plaats te veroveren. In de klasse ZII kwam leerlinge Anouk Sanders aan de start met de ruin Upside Down en wist daarbij de tweede plaats te bemachtigen, deze plaats veroverde zij eveneens in de Kür op muziek. In de klasse ZI kwam Christel Kwinten aan de start met Cendea en wist de overwinning te behalen met maar liefst 427 punten. Ook in de klasse MI verscheen Christel Kwinten aan de start, maar nu met het paard Eclipse T, waarmee zij de tweede plaats behaalde.

Lees meer..

Overwinningen voor leerlingen Niels Bax

17 6 2014

Weert - afgelopen weekeinde was weer zeer succesvol voor de leerlingen van Niels Bax. Met louter oranje strikken wisten zij diverse dressuurwedstrijden te domineren. In de klasse B wist Lara Ackermans met de lakzwarte Jazz-dochter Caikiki in Hunsel beide proeven te veroveren en wel met de monsterscores van 68,3% en 65,0%. In Horst kwam Elya Doré aan de start in de klasse ZI met haar pony Björn en ook deze combinatie wist de concurrentie het nakijken te geven door de titel te veroveren met maar liefst 221 punten. Tot slot kwam Anouk Sanders in Duizel aan de start in de klasse ZII bij de paarden alwaar ook zij met afstand de eerste plaats opeisde.

Lees meer..

Zegereeks voor Niels Bax en leerlingen

5 6 2014

Weert - Afgelopen Hemelvaartsweekeinde ontplooide zich in een zegereeks voor Niels Bax en zijn leerlingen. Op Hemelvaartsdag wist Niels Bax in Nederweert de overwinning te behalen in de klasse ZII-dressuur met de imposante Jazz-zoon Buick. De combinatie behaalde een score van ruim 66%. Met de merrie Cassidy W behaalde Niels Bax in dezelfde rubriek de derde prijs. Leerlinge Marlies Burgers moest concurreren tegen Niels en behaalde met haar Amidor de vijfde plaats.

In het Belgische Lommel nam Lotte Maesen met haar Jolly Boy deel aan de regionale jonge paarden competitie en wist daarbij de kampioenstitel te veroveren.

Op zaterdag was het de beurt aan de pony-amazones Tahnee Meyssen en Elya Doré. Elya kwam in Laar aan de start in de klasse ZI met haar pony Bjorn en wist met een score van maar liefst 68% de eerste plaats te veroveren. Tahnee Meyssen kwam met haar pony Matcho aan de start tijdens het Nationale kampioenschap voor 6-jarige pony's in België. Na een overweldigend optreden werden Tahnee en Matcho gekroond tot Nationaal Belgisch kampioen bij de 6-jarigen.

Op zondag kwam Niels Bax nogmaals aan de start in de klasse ZII, waarbij hij met Buick de derde plaats wist te behalen, gevolgd door een vierde plaats met Cassidy W. In de klasse ZI-dressuur kwam leerling Bart van Heugten aan de start met de Obelisk-zoon Alfred, die met de mooie score van 65% de vijfde plaats veroverde.

Lees meer..

Elya Doré en Tahnee Meyssen onverslaanbaar

20 5 2014

Weert - afgelopen weekeinde kwamen 2 leerlingen van Niels Bax aan de start tijdens dressuurwedstrijden voor pony's. In Sevenum kwam Elya Doré aan de start in de klasse ZI categorie D en wist zij met haar expressieve pony Bjorn de titel te veroveren met een score van maar liefst 70,3%. In België kwam Tahnee Meyssen aan de start met de zwarte Matcho en de combinatie wist zowel in de klasse E7 als in de klasse A6 de eerste plaats te bemachtigen met topscores van 69% respectievelijk 72,10%. 

Lees meer..

12345678910>>© De IJzeren Man 2010    -    Webdesign: Wiwi Websolutions