Logo De Ijzeren Man
English
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

San Amour II wint driejarigen-competitie

21 10 2013

Weert - afgelopen weekend vonden in het Belgische Massenhoven dressuurcompetities plaats voor jonge dressuurpaarden. De competitie werd georganiseerd door het SbS-stamboek en was opengesteld voor alle stamboeken. Bij de driejarige dressuurpaarden kwam ook de bij het BWP en het Oldenburger stamboek goedgekeurde San Amour II aan de start. Deze elegante zoon van Sandro Hit werd voorgesteld onder het zadel van zijn eigenaar, de Belgische Grand Prix-ruiter Mario van Orshaegen. San Amour II presenteerde zich als altijd zeer gelaten en met zeer veel werkwilligheid, waarbij hij drie zeer goede basisgangen toonde. Door de jury werd San Amour II dan ook unaniem uitgeroepen tot beste driejarigen, waarbij hij werd beloond met niet minder dan een 9,0 voor zijn galoppade en maar liefst een 9,5 voor algemene indruk als dressuurpaard.

San Amour II onder Niels Bax

Lees meer..

Leerlingen Niels Bax scoren op kampioenschappen

18 8 2013

Heel - gisteren en vandaag vonden in Heel de Limburgse dressuurkampioenschappen plaats voor pony's en paarden, waarvoor diverse leerlingen van Niels Bax zich in het seizoen hadden gekwalificeerd. op zaterdag kwam Elja Doré met haar D-pony Björn aan de start in de klasse MI, waarbij zij met een geweldige score van 67,83 de titel van Limburgs reservekampioen wisten te veroveren. Op zondag kwam leerlinge Antoinette te Riele bij de paarden aan de start in de klasse LII met haar Jonggor's Weyden-dochter Pimpernel. Met een zeer expressieve proef wist de combinatie de eerste proef op haar naam te schrijven en was zij met een percentage van maar liefst 72% ook oppermachtig in de finale en werd daarmee bekroond als Limburgs kampioene 2013. Zowel Elja als Antoinette mogen zich nu gaan voorbereiden op de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo.

Niet alleen in Limburg kwamen leerlingen van Niels Bax aan de start; ook tijdens de Brabantse kampioenschappen in Wouw namen zijn leerlingen deel,  waaronder Joyce Hompes, die op zaterdag met haar Sandreo-zoon in de klasse LII een startbewijs verdiende voor de halve finale op zondag. Ook hierbij wist de combinatie te overtuigen en kwalificeerde zich voor de finale overkamping, waarbij zij op een mooie negende plaats eindigde en daardoor helaas net buiten de afvaardiging voor de Nederlands kampioenschap vielen.

De Limburgse kampioenen Elja Doré en Björn

Lees meer..

Leerlingen Niels Bax oppermachtig

15 8 2013

Weert - afgelopen weekeinde wisten diverse leerlingen van Niels Bax zich zeer sterk te presenteren op verschillende dressuurwedstrijden. In Liempde kwam Lonneke Fiers aan de start met een dochter van de KWPN-hengst Florencio in de klasse LII, waarbij zij in de eerste proef de overwinning behaalde met een score van 69%. In de tweede proef moest zij de titel ex aequo delen met 68,66%. In het Belgische Kuringen kwam eveneens leerlinge Lonneke van Vriesland in de klasse LII aan de start, die met de monsterscore van 72% de winnende titel veroverde. In het Belgische kuringen werden vandaag eveneens dressuurwedstrijden gehouden, waarbij leerlinge Daphne Vandenplas met haar Royal Dance-dochter Corazon d'Ottie ook aan de start kwam in de klasse LII. De nog zeer prille combinatie wist een proef te rijden met veel expressie en behaalde, ondanks een enkele afstemmingsfout, een zeer gewaardeerde vijfde plaats.

Lees meer..

Shanice van Dinther en Dancer verbreken persoonlijk record

7 8 2013

Asten-Heusden - afgelopen weekeinde vonden in het Brabantse Asten-Heusden dressuurwedstrijden plaats voor de pony's. In de klasse D-MI kwam ook Shanice van Dinther met haar ponyhengst Dancer aan de start, waarbij de combinatie in beide proeven beslag wist te leggen op de overwinning. Echter in de 2e proef wisten Shanice en Dancer alles uit de kast te halen wat zij in huis hadden en werden door de jury dan ook beloond met de wereldse score van 73.33%, waarbij de combinatie de concurrentie met 20 punten op afstand hield. Deze monsterscore betekende eveneens een persoonlijk record voor Shanice en Dancer, die pas sinds afgelopen winter een combinatie vormen.

Lees meer..

Royal Dance dochter Vorenda behaald Elite status

14 7 2013

Sevenum - De centrale merriekeuring te Sevenum vormde het decor voor alweer een succes aan het palmares van Royal Dance. Gisteren trad zijn elegante dochter Vorenda aan in de keuringsring voor merries van 9 jaar en ouder en wist te overtuigen! De jury onder leiding van M. Dorresteijn, loofde Vorenda omwille van haar zeer correct rechthoeksmodel, haar lichtvoetigheid en voorbeengebruik. Tevens kon haar opwaartse drang en mooie zelfhouding de driekoppige jury behagen en, mede door haar sportieve resultaten, overtuigen haar het keurpredicaat toe te kennen. Na Vorenda's PROK- certificering en haar onlangs behaalde resultaten op Lichte Tour niveau debuterend in de Prix St. Georges, onder stalruiter Patrick Styven, kan ze de titel "Elite Sport Dressuur" aan haar persoonlijke palmares toevoegen.

Lees meer..

Leerlingen Niels Bax blijven overtuigen in de wedstrijdring

8 7 2013

Weert- Afgelopen weekend verschenen Christel Kwinten en Shanice van Dinther weeral in topvorm in de wedstrijdring. Christel verscheen met Woodstock (V. Future) in Liempde aan de start in de klasse ZZ- zwaar en wist in beide proeven overtuigend de overwinning achter haar naam te noteren. Met de mooie scores van 67.3% en 68.3% kan dit duo spreken van een geslaagde generale repetitie voor het aankomende NK te Hoofddorp!

Shanice verscheen met haar ponyhengst Dancer in Asten tussen de witte hekjes en won de eerste proef in de klasse M1 met 199 punten. De tweede proef wist deze elegante combinatie af te sluiten met een tweede plek en 189 punten. Met keer op keer overtuigende resultaten kunnen Shanice en Dancer spoedig de overstap maken naar de klasse M2.

Lees meer..

Niels Bax en leerlingen veroveren kopplaatsen in heel Nederland

13 6 2013

Weert - Afgelopen weekend verschenen Niels Bax en verschillende leerlingen op wedstrijden door Nederland verspreid. Niels behaalde met A Dream (V. Negro) te Nederweert een 2e plaats in de klasse ZZ-L met een score van ruim 64%
Christel Kwinten verscheen in Rosendaal aan de start met Woodstock (V. Future) in de klasse ZZ-Z en wist in haar eerste proef een 2e plaats te bemachtigen met 67.86%. In haar tweede proef ging het duo aan de haal met de 1e plaats en een score van ruim 65%!
Anita de Haan verscheen met Hubinstein (V. Hotline) aan de start in Werkhoven. Met 218 punten konden zij hun Z1- debuut overtuigend winnen!
Shanice van Dinther en haar pony hengst Dancer wisten tweemaal beslag te leggen op de hoogste podiumplaats met 195 punten in de klasse M1 te Duizel.
Ook Nina van Bakel verscheen in Duizel tussen de witte hekjes. In de klasse L1 behaalde ze een 1e en 2e plaats met respectievelijk 189 en 190 punten.
Ten slotte verscheen Joyce Hompes aan de start in Geldrop en wist met 201 punten een 2e plek te bemachtigen in de L2.

Allen gefeliciteerd!

Niels Bax met A Dream

Lees meer..

Succesvol Pinksterweekend voor leerlingen Niels Bax

20 5 2013

Weert - Gisteren en eergisteren vonden op diverse plaatsen Pinkster-wedstrijden plaats, waaraan meerdere leerlingen van Niels Bax deelnamen en vele successen wisten te boeken. Tijdens de dressuurwedstrijden in Leende op zaterdag 18 mei kwam Shanice van Dinther aan de start met haar ponyhengst Dancer in de klasse D-L2 en daarbij wist de combinatie in beide proeven de titel te veroveren met de scores van maar liefst 206 en 216 punten. 

In Leende kwam eveneens Joyce Hompes aan de start bij de paarden met haar Santano-zoon in de klasse L2, alwaar zij met 214 punten de overwinning op haar naam schreef en daarmee tevens de derde selectie op een rij wist te winnen.

In Ottersum kwam Elya Doré aan de start in de klasse D-MI met haar pony Bjorn en wist evenals Shanice van Dinther beide proeven te winnen met respectievelijk 205 en 202 punten.

Op zondag kwamen een aantal leerlingen van Niels Bax aan de start tijdens de dressuurwedstrijden in het Limburgse Helden. In de klasse B wist stalmedewerker Reda Bouchtaoui met 202 punten de 3e plaats te veroveren met de D-Day-dochter Zara.

In de klasse LI kwam Ingrid van Lierop aan de start met haar gitzwarte Future-zoon en wist met een score van 206 punten beslag te leggen op de 2e plaats.

In de klasse LII was het Antoinette te Riele met de expressieve Weyden-dochter Pimpernel, die met een score van niet minder dan 211 punten de titel veroverde.

Tot slot kwam stagiaire Katharina Mulder aan de start in het ZZ-Licht met haar paard Wiskey en wist een 2e plaats te veroveren met een score van 215 punten.

 

Shanice van Dinther en Dancer

Lees meer..

Blue Hors Zack en Don Olymbrio op hengstenshow De IJzeren Man

17 4 2013

Weert - aanstaande zondag zal de jaarlijkse hengstenshow van Hengstenhouderij De IJzeren Man in Weert plaatsvinden. Voor de eerste keer in de geschiedenis zullen ook een aantal hengsten van Blue Hors uit Denemarken getoond worden, waaronder de zeer populaire Blue Hors Zack en Blue Hors Don Olymbrio. Daarnaast zullen ook de hengsten Rockefeller, Zatchmo, Veneziano en First Choice ten tonele verschijnen. Het collegastation van Blue Hors, het Deense Stuteri Ask, zal eveneens enkele springhengsten presenteren, waaronder de Oldenburger keuringskampioen 2012, Cornettino Ask, Cavall Ask en Ci Ci Senjor Ask.

Lees meer..

Dekhengst Chin Chan verhuisd naar Polen

14 4 2013

Weert - de bij het Oldenburger stamboek goedgekeurde Chin Chan is afgelopen week verhuisd naar de stallen van zijn nieuwe Poolse Grand Prix-amazone. De elegante zwarte zoon van de hengst Samba Hit II, maakte de afgelopen jaren furore onder het zadel van Niels Bax en bracht in de Nederlandse fokkerij reeds vele goed gemodelleerde en sterk bewegende veulens. Met zijn vertrek komt een einde aan zijn Nederlandse carriere, maar voor de geïnteresseerde fokkerij is er nog diepvriessperma van Chin Chan aanwezig bij Hengstenhouderij De IJzeren Man BV.

Chin Chan onder Niels Bax

Lees meer..

<<234567891011>>© De IJzeren Man 2010    -    Webdesign: Wiwi Websolutions