Logo De Ijzeren Man
English
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

Leerlinge Marlies Burgers debuteert winnend in klasse ZII

31 12 2013

Liempde - naast Niels Bax kwam gisteren ook zijn leerlinge Marlies Burgers aan de start tijdens de dressuurwedstrijden in Liempde. Marlies debuteerde met haar Prestige-zoon Amidor in de klasse ZII en wist daarbij met een score van 206 punten direct de winnende titel op te eisen.

Elya Doré verreed afgelopen weekeinde in Asten haar laatste wedstrijd van 2013 met haar pony Bjorn in de klasse MII en wist met een score van 204 punten de overwinning te behalen.

 

Marlies Burgers en Amidor

Lees meer..

Niels Bax sluit 2013 af met dubbele zege in ZZ-Licht

31 12 2013

Liempde - gisteren vonden in het Brabantse Liempde de laatste dressuurwedstrijden van 2013 plaats bij Ruitersportcentrum De Rekkendonken. In de klasse ZZ-Licht kwam Niels Bax aan de start met de elegante merrie A Dream. Met een tweetal expressieve proeven wisten Niels Bax en A Dream het jaar 2013 zeer succesvol af te sluiten; met een score van 66,28%, waarbij de concurrentie op ruim 4% afstand gehouden werd, respectievelijk 65,14% veroverde de combinatie een dubbele zege.

A Dream onder Niels Bax

Lees meer..

Geweldige wedstrijdresultaten voor Niels Bax en zijn leerlingen

17 12 2013

Weert - afgelopen weekeinde namen Niels Bax en diverse van zijn leerlingen weer deel aan verschillende dressuurwedstrijden. Daarbij wisten zij allen een plaats in de kopgroep te veroveren. Niels Bax bracht de Negro-dochter A Dream in het Brabantse Oirschot aan de start in de klasse ZZ-Licht. Met een harmonieuze proef wist de combinatie met een score van 64,57% de tweede plaats te bemachtigen. Leerlingen Joyce Hompes en Lonneke Fiers, die een dochter van Florencio van de familie Bax onder het zadel had, kwamen in Hapert in de klasse MI aan de start. In deze klasse wist Joyce Hompes de overwinning te behalen met 204 punten en veroverde Lonneke Fiers de derde plaats met 194 punten. Ook kwam Elya Doré in Asten in de klasse MII aan de start met haar pony Bjorn; ook Elya en Bjorn wisten de winnende plaats te behalen met 204 punten. Tot slot kwam Tahnee Meyssen in Belgie aan de start in de M&M Cup en wist tweemaal de overwinning te behalen met een score van 68,42% respectievelijk 65,91%.

A Dream onder Niels Bax

Lees meer..

Niels Bax verovert ZZ-Licht Esbeek

4 12 2013

Esbeek - afgelopen weekeinde vonden in Hippisch Centrum de Broeksie in het Brabantse Esbeek diverse dressuurwedstrijden plaats. Op zondagavond werd ook de klasse ZZ-Licht verreden. In deze klasse kwam Niels Bax aan de start met de expressief bewegende Negro-dochter A Dream. Met slechts een verschil van twee punten tussen beide juyleden wisten Niels Bax en A Dream met een score van 64,28% de overwinning te behalen. In de ochtend kwam Niels Bax ook aan de start in de klasse MI, maar ditmaal met de beeldschone in eigendom van Lisman Stables zijnde Painted Black-dochter Cassidy W onder het zadel. De nog onervaren Cassidy W toonde naast wat kleine storingsfouten veel werkwilligheid en daarmee wist de combinatie zich in het grote deelnemersveld in de prijzen te rijden met een score van 62,66% en een verdiende de zesde plaats.

Cassidy W onder Niels Bax

Lees meer..

Shanice van Dinther en Dancer geven concurrentie het nakijken

9 11 2013

Sint Oedenrode - Vandaag vonden in Sint Oedenrode de laatste selectiewedstrijden plaats in het kader van de Brabantse ponykampioenschappen. In de klasse MII kwam ook Shanice van Dinther aan de start met de ponyhengst Dancer. Met een zeer correcte en expressieve proef wist de combinatie de jury te overtuigen en behaalde score van maar liefst 202 punten. Met de score creëerde Shanice en Dancer een afstand van maar liefst 20 punten op de nummer 2 van het deelnemersveld. Met de score van vandaag mogen Shanice van Dinther en Dancer zich eveneens kringkampioen Eindhoven noemen.

Dancer onder Shanice van Dinther

Lees meer..

Succesvol weekend leerlingen Niels Bax

23 10 2013

Weert - afgelopen weekeinde namen diverse leerlingen van Niels Bax deel aan verschillende wedstrijden en wist aldaar zeer succesvol te presteren. Bij de paarden wist Joyce Hompes de titel te veroveren in de klasse MI met maar liefst 201 punten, welke wedstrijd werd verreden in het kader van de selectie voor het Brabantse kampioenschap. Bij de pony's kwamen drie pupillen aan de start, waaronder Nina van Bakel, die 2 maal met winst de eerste plaats veroverde. In de klasse MII kwam Elja Doré tweemaal aan de start met haar pony Bjorn en won beide proeven met 209 respectievelijk 201 punten. Als derde startte Shanice van Dinther afgelopen weekend met de hengst Dancer; eveneens in de klasse D-MII maar in het kader van de selectie voor het Brabantse kampioenschap. Ook Shanice en Dancer wisten beslag te leggen op de winnende titel en wel met een score van 63%. Daarnaast namen Shanice van Dinther en Dancer afgelopen week deel aan de selectie voor de "belofte trainingen van de KNHS", waarvan zij gisteren te horen hebben gekregen, dat zij definitief voor deze trainingen zijn geselecteerd.

Lees meer..

San Amour II wint driejarigen-competitie

21 10 2013

Weert - afgelopen weekend vonden in het Belgische Massenhoven dressuurcompetities plaats voor jonge dressuurpaarden. De competitie werd georganiseerd door het SbS-stamboek en was opengesteld voor alle stamboeken. Bij de driejarige dressuurpaarden kwam ook de bij het BWP en het Oldenburger stamboek goedgekeurde San Amour II aan de start. Deze elegante zoon van Sandro Hit werd voorgesteld onder het zadel van zijn eigenaar, de Belgische Grand Prix-ruiter Mario van Orshaegen. San Amour II presenteerde zich als altijd zeer gelaten en met zeer veel werkwilligheid, waarbij hij drie zeer goede basisgangen toonde. Door de jury werd San Amour II dan ook unaniem uitgeroepen tot beste driejarigen, waarbij hij werd beloond met niet minder dan een 9,0 voor zijn galoppade en maar liefst een 9,5 voor algemene indruk als dressuurpaard.

San Amour II onder Niels Bax

Lees meer..

Leerlingen Niels Bax scoren op kampioenschappen

18 8 2013

Heel - gisteren en vandaag vonden in Heel de Limburgse dressuurkampioenschappen plaats voor pony's en paarden, waarvoor diverse leerlingen van Niels Bax zich in het seizoen hadden gekwalificeerd. op zaterdag kwam Elja Doré met haar D-pony Björn aan de start in de klasse MI, waarbij zij met een geweldige score van 67,83 de titel van Limburgs reservekampioen wisten te veroveren. Op zondag kwam leerlinge Antoinette te Riele bij de paarden aan de start in de klasse LII met haar Jonggor's Weyden-dochter Pimpernel. Met een zeer expressieve proef wist de combinatie de eerste proef op haar naam te schrijven en was zij met een percentage van maar liefst 72% ook oppermachtig in de finale en werd daarmee bekroond als Limburgs kampioene 2013. Zowel Elja als Antoinette mogen zich nu gaan voorbereiden op de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo.

Niet alleen in Limburg kwamen leerlingen van Niels Bax aan de start; ook tijdens de Brabantse kampioenschappen in Wouw namen zijn leerlingen deel,  waaronder Joyce Hompes, die op zaterdag met haar Sandreo-zoon in de klasse LII een startbewijs verdiende voor de halve finale op zondag. Ook hierbij wist de combinatie te overtuigen en kwalificeerde zich voor de finale overkamping, waarbij zij op een mooie negende plaats eindigde en daardoor helaas net buiten de afvaardiging voor de Nederlands kampioenschap vielen.

De Limburgse kampioenen Elja Doré en Björn

Lees meer..

Leerlingen Niels Bax oppermachtig

15 8 2013

Weert - afgelopen weekeinde wisten diverse leerlingen van Niels Bax zich zeer sterk te presenteren op verschillende dressuurwedstrijden. In Liempde kwam Lonneke Fiers aan de start met een dochter van de KWPN-hengst Florencio in de klasse LII, waarbij zij in de eerste proef de overwinning behaalde met een score van 69%. In de tweede proef moest zij de titel ex aequo delen met 68,66%. In het Belgische Kuringen kwam eveneens leerlinge Lonneke van Vriesland in de klasse LII aan de start, die met de monsterscore van 72% de winnende titel veroverde. In het Belgische kuringen werden vandaag eveneens dressuurwedstrijden gehouden, waarbij leerlinge Daphne Vandenplas met haar Royal Dance-dochter Corazon d'Ottie ook aan de start kwam in de klasse LII. De nog zeer prille combinatie wist een proef te rijden met veel expressie en behaalde, ondanks een enkele afstemmingsfout, een zeer gewaardeerde vijfde plaats.

Lees meer..

Shanice van Dinther en Dancer verbreken persoonlijk record

7 8 2013

Asten-Heusden - afgelopen weekeinde vonden in het Brabantse Asten-Heusden dressuurwedstrijden plaats voor de pony's. In de klasse D-MI kwam ook Shanice van Dinther met haar ponyhengst Dancer aan de start, waarbij de combinatie in beide proeven beslag wist te leggen op de overwinning. Echter in de 2e proef wisten Shanice en Dancer alles uit de kast te halen wat zij in huis hadden en werden door de jury dan ook beloond met de wereldse score van 73.33%, waarbij de combinatie de concurrentie met 20 punten op afstand hield. Deze monsterscore betekende eveneens een persoonlijk record voor Shanice en Dancer, die pas sinds afgelopen winter een combinatie vormen.

Lees meer..

123© De IJzeren Man 2010    -    Webdesign: Wiwi Websolutions